Canestest®: Valitse oikea hoito luotettavasti

Emätintulehdus voi saada sinut epävarmaksi omasta kehostasi puhumattakaan sen aiheuttamasta epämukavuudesta. Canestest® auttaa sinua tekemään itse diagnoosin kotonasi, ja tulokset ovat luotettavia yli 90 %:n tarkkuudella. Canestest® on uusi ja innovatiivinen itse tehtävä testi, jonka avulla voit todeta intiimialueittesi tilanteen ja valita tarvitsemasi tehokkaan hoidon tulehdukseen.

Hiivatulehdus vai bakteerivaginoosi?

Vaikka sekä hiivatulehdus että bakteerivaginoosi ovat hyvin yleisiä, kyseessä on kaksi erilaista tulehdusta, jotka on hoidettava eri tavalla. Niistä ei kuitenkaan ole aina riittävästi tietoa, eikä niitä ole aina helppo tunnistaa. Hiivatulehduksen aiheuttaa hiivasienen (Candida albicans) liikakasvu, joka saa usein aikaan sellaisia oireita kuin kutina, kirvely tai valkovuoto. Bakteerivaginoosin aiheuttaa emättimessä tavallisesti olevien bakteerien liikakasvu.  Bakteerivaginoosin oireita ovat esimerkiksi kalamainen haju ja valkoharmaa, juokseva valkovuoto. Canestest® auttaa tarkistamaan ennen hoidon aloittamista, käytätkö tulehdukseen oikeaa hoitoa.

Mikä on Canestest®?

Canestest

Canestest® on helppokäyttöinen itse tehtävä testi, joka auttaa selvittämään, onko sinulla todennäköisesti hiivatulehdus tai bakteerivaginoosi, ja se myös opastaa oikean hoidon valitsemisessa. Tämä teknologinen läpimurtotuote auttaa sinua huolehtimaan intiimialueiden terveydestä. Testin tarkkuus on yli 90 %, ja saat diagnoosin vain 10 sekunnissa.  Varsinainen testi on yksinkertainen ja helppokäyttöinen näytepuikko, jonka väri muuttuu sen mukaan, kumpi emätintulehdus sinulla todennäköisesti on.

Miten Canestest® toimii?

Emättimessä on tavallisesti hapan pH-taso, mikä pitää terveessä emättimessä olevien epäsuotuisien ja suotuisien bakteerien määrän kurissa. Emättimen pH-tason muutokset voivat aiheuttaa emätintulehduksia, kuten bakteerivaginoosin, ja myös olla merkkinä niistä. Canestest® näyttää, jos emättimen pH-arvossa on tapahtunut merkittävä muutos, ja testi auttaa määrittämään, minkä tyyppinen emätintulehdus sinulla todennäköisesti on. Emättimen kohonnut pH-arvo viittaa siihen, että sinulla voi olla bakteerivaginoosi, kun taas emättimen normaali pH-arvo tarkoittaa sitä, että oireet johtuvat todennäköisesti hiivatulehduksesta. Canestest® on yli 90 %:n tarkka toisin kuin tavallinen pH-testi, joka antaa väärän tuloksen yhdessä neljästä tapauksesta (1).

Miten Canestest®-testiä käytetään?

Canestest® on helppokäyttöinen kotona tehtävä testi, joka muistuttaa tamponin käyttöä, eikä sen pitäisi tuntua epämukavalta. Jotta saat mahdollisimman oikean tuloksen, Canestest®-testiä ei tule käyttää kuukautisia edeltävänä päivänä tai niitä seuraavana päivänä, jos kuukautisvuodosta tai muusta emättimen verenvuodosta on merkkejä tai jos yhdynnästä tai emätinhuuhtelusta on kulunut alle 12 tuntia.

Ohjeet:

  1. Ota Canestest®-puikko esiin yksittäispakkauksesta (varo, ettei puikon kärki kosketa mihinkään, ennen kuin työnnät sen emättimeen).
  2. Pidä kiinni Canestest®-puikon kädensijasta ja vie puikon keltainen kärki emättimeen, pyörittele puikkoa ja vedä se sitten pois emättimestä.
  3. Tarkista, pysyykö Canestest®-puikon kärki keltaisena vai muuttuuko se siniseksi tai vihreäksi.

Miten testin tulokset tulkitaan?

Miten testin tulokset tulkitaan?

Jos Canestest®-puikon väri ei muutu 10 sekunnin jälkeen, sinulla saattaa olla hiivatulehdus. Jos sinulla on oireita, kuten emättimen kutinaa tai kirvelyä tai paksua, valkoista vuotoa, hiivatulehdus on todennäköinen vaihtoehto. Klikkaa tästä lisätietojen saamiseksi hiivatulehduksen hoidosta.

Jos Canestest®-puikon kärjen väri muuttui siniseksi tai vihreäksi, sinulla saattaa olla bakteerivaginoosi. Bakteerivaginoositulehduksen oireena on yleensä ohut, valkoharmaa vuoto ja epämiellyttävä kalamainen haju. Klikkaa tästä lisätietojen saamiseksi bakteerivaginoosin hoidosta.

Varotoimet ja huomioon otettavat seikat

On hyvä muistaa, että Canestest® ei voi antaa tarkkaa tulosta seuraavissa tilanteissa:

  • jos kyseessä on kuukautisia edeltävä tai niitä seuraava päivä
  • jos kuukautisvuodosta tai muusta emättimen verenvuodosta on merkkejä
  • jos yhdynnästä tai emätinhuuhtelusta on kulunut alle 12 tuntia.

Canestest® sopii käytettäväksi raskauden aikana. Jos olet raskaana ja Canestest®-puikon väri muuttuu, tämä saattaa olla merkki lapsiveden vuotamisesta, jolloin sinun tulee mennä lääkäriin.

Jos et ole varma tuloksesta tai olet epävarma oikeasta hoidosta, lääkäri voi neuvoa, mikä hoito sopii sinulle.

Canestest kotitesti ei ole tarkoitettu sukupuolitautien diagnosointiin. Käy lääkärissä, jos epäilet sukupuolitautia.

Top

*Canesten tuoteperheen kappalemääräinen tukkumyynti IMS 2015

Canesten: Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on emättimen hiivatulehdus ensimmäistä kertaa, olet alle 15-vuotias, raskaana, ohittanut vaihdevuodet tai jos oireet jatkuvat yli 7 päivää. Lue pakkausseloste. Canesten 10 mg/g emulsiovoide Klotrimatsolille herkkien mikro-organismien, esim. dermatofyyttien, hiivasienten (Candida albicans), homesienten ja muiden sienten aiheuttamat ihoinfektiot. Samoin edellä mainittujen sienten aiheuttamat superinfektiot. Pityriasis versicolor. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Levitetä tulehtuneelle alueelle ohuelti 2–3 kertaa päivässä ja hierokevyesti ihoon. Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia. Canesten 20mg/g emätinvoide Canesten 20mg/g emätinvoide. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Kolpiitti, jonka pääasiallisina aiheuttajina ovat sienet (useimmiten Candida), Candidan aiheuttama vulviitti ja balaniitti.. Asettimellinen emätinvoidetta iltaisin kolmena perättäisenä päivänä ennen nukkumaanmenoa. Emätinvoide työnnetään asettimen avulla mahdollisimman syvälle emättimeen (ks. pakkausselosteessa olevat käyttöohjeet). Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesten emätinpuikot tuoteperhe Intiimialueen hiivasienitulehduksen paikallishoitoon. Vaikuttava aine klotrimatsoli.
Valitse annostus valmisteen mukaan:

Yksi 200 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kolmena perättäisenä iltana ennen nukkumaanmenoa.

Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa

Kombi: Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa. Vulviitin ja balaniitin hoitoon käytetään emulsiovoidetta 2–3 kertaa vuorokaudessa 1–2 viikon ajan, kunnes oireet häviävät.

Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesoral Hiivasienen aiheuttaman uusiutuneen emätintulehduksen hoitoon naisille, joilla on aikaisemmin ollut lääkärin toteama hiivasienitulehdus. Vaikuttava aine flukonatsoli. Kerta-annoksena yksi kapseli. Valmistetta ei tule käyttää jos olet allerginen flukonatsolille, jollekin saman sukuiselle lääkeaineelle tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. samanaikaisesti sisapridin (suolen liikettä parantavaa lääke), kinidiinin (rytmihäiriölääke), pimotsidin (psyykenlääke), erytromysiinin (antibiootti), terfenadiinin tai astemitsolin (allergialääkkeitä) kanssa. Varmista lääkkeen sopivuus apteekissa. Ei alle 16-vuotiaille eikä raskauden aikana.

Canestest: kotitestitesti ei ole tarkoitettu sukupuolitautien diagnosointiin. Käy lääkärissä, jos epäilet sukupuolitautia. CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Canesbalance: CE merkitty terveydenhuollon laite.

L.FI.MKT.04.2016.4197