Bakteerivaginoosista yleisimmin kysytyt kysymykset

En ole koskaan aiemmin kuullut bakteerivaginoosista. Mikä se on?

Bakteerivaginoosi on hedelmällisessä iässä olevien naisten emätintulehdusten yleisin syy. Sen aiheuttaa yleensä emättimen pH-epätasapaino. Jos epäilet, että sinulla on bakteerivaginoosi ja olet raskaana, keskustele hoidosta lääkärin kanssa. Klikkaa tästä, jos haluat lisätietoa bakteerivaginoosista.

Mitkä ovat bakteerivaginoosin oireita?

Oireet vaihtelevat yksilöllisesti, mutta yleisimpiä oireita ovat kalamainen tai epämiellyttävä haju ja juokseva, valkoharmaa valkovuoto. Klikkaa tästä, jos haluat tietää, mitä muita oireita bakteerivaginoosi aiheuttaa.

Olen huomannut alapäässä pahan hajun, joka ei lähde pesemälläkään – apua!

Kalamainen haju on bakteerivaginoosin yleinen oire, mutta valitettavasti peseminen vain pahentaa hajua eikä auta sen poistamisessa. Tämä johtuu siitä, että tavallisella saippualla tai suihkugeelillä pesu tai emättimen huuhteleminen voi muuttaa emättimen pH-tasapainoa, mikä johtaa bakteerivaginoosiin ja hajuun.

Miten bakteerivaginoosi hoidetaan?

Jos tiedät, että sinulla on bakteerivaginoosi, koska olet käyttänyt itse tehtävää Canestest®-testiä tai lääkäri on todennut sinulla bakteerivaginoosin, voit käyttää tulehdusoireiden hoitoon emätingeeliä, esimerkiksi Canesbalance® -geeliä. Canesbalance®-geeli on viikon kestävä hoito, joka auttaa palauttamaan emättimen pH-tasapainon ja hoitaa tulehdusoireita. Lisätietoja Canesbalance®-tuotteesta saa klikkaamalla tästä

Hiivatulehdus vai bakteerivaginoosi?

On helppo erehtyä luulemaan bakteerivaginoosia hiivatulehdukseksi, koska bakteerivaginoosista on yleensä vähän tietoa. Näiden kahden tulehduksen oireet ja syyt ovat kuitenkin erilaiset. Hiivatulehdus on hiivasienen aiheuttama tulehdus, kun taas bakteerivaginoosi on bakteeritulehdus. Voit tehdä diagnoosin 10 sekunnissa Bayerin uudella, innovatiivisella itse tehtävällä Canestest®-testillä.  Lisätietoa Canestest®-testistä löytyy täältä

 

Top

* Tamro BRIGHT Canesten-tuoteperheen apteekkimyynnit kappaleissa (Hiivasienikategoria YTD07 2019)

Canesten: Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on emättimen hiivatulehdus ensimmäistä kertaa, olet alle 15-vuotias, raskaana, ohittanut vaihdevuodet tai jos oireet jatkuvat yli 7 päivää. Lue pakkausseloste. Canesten 10 mg/g emulsiovoide Klotrimatsolille herkkien mikro-organismien, esim. dermatofyyttien, hiivasienten (Candida albicans), homesienten ja muiden sienten aiheuttamat ihoinfektiot. Samoin edellä mainittujen sienten aiheuttamat superinfektiot. Pityriasis versicolor. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Levitetä tulehtuneelle alueelle ohuelti 2–3 kertaa päivässä ja hierokevyesti ihoon. Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia. Canesten 20mg/g emätinvoide Canesten 20mg/g emätinvoide. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Kolpiitti, jonka pääasiallisina aiheuttajina ovat sienet (useimmiten Candida), Candidan aiheuttama vulviitti ja balaniitti.. Asettimellinen emätinvoidetta iltaisin kolmena perättäisenä päivänä ennen nukkumaanmenoa. Emätinvoide työnnetään asettimen avulla mahdollisimman syvälle emättimeen (ks. pakkausselosteessa olevat käyttöohjeet). Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesten emätinpuikot tuoteperhe Intiimialueen hiivasienitulehduksen paikallishoitoon. Vaikuttava aine klotrimatsoli.
Valitse annostus valmisteen mukaan:

Yksi 200 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kolmena perättäisenä iltana ennen nukkumaanmenoa.

Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa

Kombi: Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa. Vulviitin ja balaniitin hoitoon käytetään emulsiovoidetta 2–3 kertaa vuorokaudessa 1–2 viikon ajan, kunnes oireet häviävät.

Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesoral Hiivasienen aiheuttaman uusiutuneen emätintulehduksen hoitoon naisille, joilla on aikaisemmin ollut lääkärin toteama hiivasienitulehdus. Vaikuttava aine flukonatsoli. Kerta-annoksena yksi kapseli. Valmistetta ei tule käyttää jos olet allerginen flukonatsolille, jollekin saman sukuiselle lääkeaineelle tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. samanaikaisesti sisapridin (suolen liikettä parantavaa lääke), kinidiinin (rytmihäiriölääke), pimotsidin (psyykenlääke), erytromysiinin (antibiootti), terfenadiinin tai astemitsolin (allergialääkkeitä) kanssa. Varmista lääkkeen sopivuus apteekissa. Ei alle 16-vuotiaille eikä raskauden aikana.

Canestest: kotitestitesti ei ole tarkoitettu sukupuolitautien diagnosointiin. Käy lääkärissä, jos epäilet sukupuolitautia. CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Canesbalance: CE merkitty terveydenhuollon laite.

L.FI.MKT.09.2019.6324