Canestest® Kotitesti

FIMEA:n luettelo Suomen apteekkien verkkopalveluista täällä: Luettelo apteekin verkkopalveluista

Monella naisella on intiimialueella oireita, kuten kutinaa, epänormaalia valkovuotoa ja epämukavia tuntemuksia. Oireiden aiheuttajasta ei kuitenkaan aina ole varmuutta, minkä vuoksi on vaikea valita oikea hoito.

Canestest on nopea ja tehokas testi, jonka voit tehdä itse kotona ja selvittää, mistä on kyse. Helppokäyttöinen näytepuikko osoittaa sekunneissa, onko pH-arvossa tapahtunut muutoksia. Yhdessä selkeän oirekaavion kanssa testin tulos auttaa päättelemään, johtuvatko oireet hiivatulehduksesta vai bakteerivaginoosista (emättimen kohonnut pH-arvo muuttaa näytepuikon väriä ja osoittaa, että kyseessä on todennäköisesti bakteerivaginoosi). Voit näin valita oikean hoidon ja luottaa siihen, että voit pian paremmin.

Hiivatulehdus vai bakteerivaginoosi?

Vaikka sekä hiivatulehdus että bakteerivaginoosi ovat hyvin yleisiä, kyseessä on kaksi erilaista tulehdusta, jotka on hoidettava eri tavalla. Niistä ei kuitenkaan ole aina riittävästi tietoa, eikä niitä ole aina helppo tunnistaa. Epäselvissä tilanteissa muista kääntyä apteekkihenkilökunnan tai lääkärin puoleen.

Canestest® auttaa tarkistamaan ennen hoidon aloittamista, käytätkö tulehdukseen oikeaa hoitoa.

Hiivatulehdus

Hiivatulehduksen aiheuttaa hiivasienen (Candida albicans) liikakasvu, joka saa usein aikaan sellaisia oireita kuin kutina, kirvely tai valkovuoto.

Bakteerivaginoosi

Bakteerivaginoosin aiheuttaa emättimessä tavallisesti olevien bakteerien liikakasvu.  Bakteerivaginoosin oireita ovat esimerkiksi kalamainen haju ja valkoharmaa, juokseva valkovuoto.

Miten Canestest®-testiä käytetään?

Canestest® on helppokäyttöinen kotona tehtävä testi, joka muistuttaa tamponin käyttöä, eikä sen pitäisi tuntua epämukavalta. Jotta saat mahdollisimman oikean tuloksen, Canestest®-testiä ei tule käyttää kuukautisia edeltävänä päivänä tai niitä seuraavana päivänä, jos kuukautisvuodosta tai muusta emättimen verenvuodosta on merkkejä tai jos yhdynnästä tai emätinhuuhtelusta on kulunut alle 12 tuntia.

Tutustu koko intiimiterveyden valikoimaamme

Luota intiimiterveyteesi.

Pidä intiimialueen terveydestä huolta, äläkä kärsi epämukavista oireista.

Hymyilevä nuori nainen pinkissä neuleessa, iloisena Canesten-hoidon jälkeen


Oikea hoito lievittää hankalia oireita ja antaa mielenrauhan.

Itsevarma nuori nainen hymyilee onnellisena Canesten-hoidon jälkeen

Vuosikymmenten asiantuntemus

ja tutkimustulokset ovat auttaneet kehittämään uusia ratkaisuja intiimialueen terveyteen. Yksi tällainen ratkaisu on itse kotona tehtävä Canestest-kotitesti.