Bakteerivaginoosi?

Bakteerivaginoosi voi tuntua epämukavalta ja estää elämisen täysillä, mutta älä ole huolissasi, sillä se on hoidettavissa. Bakteerivaginoosi on yleinen vaiva – joka kolmannella hedelmällisessä iässä olevalla naisella on bakteerivaginoosi jossain vaiheessa elämäänsä. Bakteerivaginoosi on emätintulehdus, jonka aiheuttaa bakteerit, ei hiivasieni (joka aiheuttaa hiivatulehduksen).
Bakteerivaginoosi kehittyy, kun emättimen mikrobikasvustossa on epätasapaino.

Normaalisti emättimessä on hapan pH-taso, mikä estää epäsuotuisien bakteerien liikakasvua ja auttaa pitämään hyvien bakteerien määrän terveellä tasolla. Joskus emättimen olosuhteissa voi kuitenkin tapahtua muutoksia. Emättimen pH-taso voi muuttua vähemmän happamaksi, mikä johtaa epäsuotuisien bakteerien lisääntymiseen ja bakteerivaginoosiin.

Bakteerivaginoosin riski on tavallista suurempi, jos:

  • olet seksuaalisesti aktiivinen (bakteerivaginoosin voi kuitenkin saada myös, vaikka ei harrastaisi seksiä)

  • sinulla on uusi kumppani

  • käytät kierukkaa (ehkäisyyn)

  • käytät hajustettuja tuotteita emättimen alueelle

Miten bakteerivaginoosia hoidetaan

Bakteerivaginoosia voi hoitaa helposti ilman reseptiä saatavilla valmisteilla. Canesbalance-emätingeelillä on kolmitehoinen vaikutus, joka auttaa hoitamaan bakteerivaginoosin oireita tehokkaasti. Canesbalance on 7 päivän hoitokuuri, johon kuuluva emätingeeli:

  • vähentää välittömästi epämiellyttävää hajua

  • lievittää harmahtavaa ja vetistä valkovuotoa

  • estää tulehdusta aiheuttavien bakteerien lisääntymistä

  • edistää suotuisien bakteerien kasvua

Nuori hymyilevä, tummatukkainen nainen harmaassa paidassa.

Bakteerivaginoosin ehkäisy

Ennaltaehkäisy on aina parempi vaihtoehto kuin hoitaminen, ja bakteerivaginoosia voi ehkäistä yksinkertaisia ohjeita noudattamalla. Ensinnäkin tulee muistaa, että intiimialue on paljon herkempi kuin muu keho, joten sen pesemiseen ei saa käyttää samoja pesuaineita, sillä ne voivat häiritä emättimen pH-tasapainoa. Suihkussa käynti on myös parempi vaihtoehto kuin kylpeminen.

Muita vinkkejä estämään bakteerivaginoosin uusiutumisen: