Hiivatulehduksen hoito

Hiivatulehduksen hoitoon käytetään sisäisesti käytettävää valmistetta, jonka vaikuttavana aineena on klotrimatsoli. Hoitovaihtoehtoina on pehmeä emätinpuikko, emätinpuikko tai emättimeen käytettävä voide. Ulkoisesti käytettävät hiivatulehdusvoiteet auttavat lievittämään oireita, kuten kutinaa. Tuotteet voi ostaa joko erikseen tai sitten voi ostaa yhdistelmäpakkauksen, joka sisältää valmisteet sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön.
Hiivatulehduksen hoitoon voidaan käyttää myös valmistetta, jonka vaikuttavana aineena on flukonatsoli. Tämä valmiste on suun kautta otettava tabletti.

Kaikki nämä tuotteet tehoavat tulehdukseen, mutta eri ihmiset suosivat erilaisia hoitovaihtoehtoja.

Koko tuotevalikoiman voi nähdä klikkaamalla tästä.

Jos tarvitset lisäapua, apteekkihenkilökunta tai lääkäri voi auttaa sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon.

Hiivatulehdus ensimmäistä kertaa

Käy lääkärissä, kun saat hiivatulehduksen ensimmäistä kertaa.

Hiivatulehdus vai bakteerivaginoosi?

Bakteerivaginoosi on toisentyyppinen emättimen tulehdus, jota usein erehdytään luulemaan hiivatulehdukseksi. Uuden, itse tehtävän Canestest® -testin avulla voit todeta tulehduksen kotona 90 %:n tarkkuudella. Koska hiivatulehduksen hoito poikkeaa bakteerivaginoosin hoidosta, on tärkeää tietää, kumpi tulehdus on kyseessä (3).

Varmista asia ja valitse oikea hoito!

Lisätietoa Canestest® -testistä löytyy täältä

Top

*Canesten tuoteperheen kappalemääräinen tukkumyynti IMS 2015

Canesten: Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on emättimen hiivatulehdus ensimmäistä kertaa, olet alle 15-vuotias, raskaana, ohittanut vaihdevuodet tai jos oireet jatkuvat yli 7 päivää. Lue pakkausseloste. Canesten 10 mg/g emulsiovoide Klotrimatsolille herkkien mikro-organismien, esim. dermatofyyttien, hiivasienten (Candida albicans), homesienten ja muiden sienten aiheuttamat ihoinfektiot. Samoin edellä mainittujen sienten aiheuttamat superinfektiot. Pityriasis versicolor. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Levitetä tulehtuneelle alueelle ohuelti 2–3 kertaa päivässä ja hierokevyesti ihoon. Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia. Canesten 20mg/g emätinvoide Canesten 20mg/g emätinvoide. Vaikuttava aine klotrimatsoli. Kolpiitti, jonka pääasiallisina aiheuttajina ovat sienet (useimmiten Candida), Candidan aiheuttama vulviitti ja balaniitti.. Asettimellinen emätinvoidetta iltaisin kolmena perättäisenä päivänä ennen nukkumaanmenoa. Emätinvoide työnnetään asettimen avulla mahdollisimman syvälle emättimeen (ks. pakkausselosteessa olevat käyttöohjeet). Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesten emätinpuikot tuoteperhe Intiimialueen hiivasienitulehduksen paikallishoitoon. Vaikuttava aine klotrimatsoli.
Valitse annostus valmisteen mukaan:

Yksi 200 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kolmena perättäisenä iltana ennen nukkumaanmenoa.

Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa

Kombi: Yksi 500 mg:n emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla ennen nukkumaanmenoa. Vulviitin ja balaniitin hoitoon käytetään emulsiovoidetta 2–3 kertaa vuorokaudessa 1–2 viikon ajan, kunnes oireet häviävät.

Sisältää setostearyylialkoholia, joka voi aiheuttaa paikallisia ihoreaktioita. Klotrimatsoli saattaa johtaa takrolimuusipitoisuuden suurenemiseen plasmassa. Sama koskee myös sirolimuusia.

Canesoral Hiivasienen aiheuttaman uusiutuneen emätintulehduksen hoitoon naisille, joilla on aikaisemmin ollut lääkärin toteama hiivasienitulehdus. Vaikuttava aine flukonatsoli. Kerta-annoksena yksi kapseli. Valmistetta ei tule käyttää jos olet allerginen flukonatsolille, jollekin saman sukuiselle lääkeaineelle tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. samanaikaisesti sisapridin (suolen liikettä parantavaa lääke), kinidiinin (rytmihäiriölääke), pimotsidin (psyykenlääke), erytromysiinin (antibiootti), terfenadiinin tai astemitsolin (allergialääkkeitä) kanssa. Varmista lääkkeen sopivuus apteekissa. Ei alle 16-vuotiaille eikä raskauden aikana.

Canestest: kotitestitesti ei ole tarkoitettu sukupuolitautien diagnosointiin. Käy lääkärissä, jos epäilet sukupuolitautia. CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Canesbalance: CE merkitty terveydenhuollon laite.

L.FI.MKT.04.2016.4197